Založ si blog

Otvorený list vláde, nemusíme prísť o miliardy!

Pracovať pre národ je cťou. Tí, čo vás včera volili, zajtra už nemusia. Majte preto na pamäti, že sláva všetkých vládcov je pominuteľná, a ostanú len zlé, alebo dobré skutky, ktoré sa vryjú do pamäti dejín.

Ťažko skúšaný, pracovitý ľud Slovenska si zaslúži lepšiu budúcnosť, a preto vás žiadam: Čiňte len dobré skutky, a zlé naopak trestajte! Využívajte zdroje tejto krajiny rozumne a zveľaďujte to, čo nám naši predkovia v pote tváre zanechali.

Bez vlády odborníkov, naslovovzatých vo všetkých odvetviach hospodárstva, sme odsúdení na neustály nedostatok. Pohltí nás nenásytná sieť monopolov a ešte viac zotročí nevinný ľud! Diplom neznamená, že ten človek je umný a bude konať nezištne pre spoločnosť. Je potrebné nastoliť nové kritériá výberu najlepších z najlepších a samozrejmosťou bude podrobná lustrácia osobnosti!

Preto, vážená vláda, navrhujem: Dajte mi tých pár mesiacov, čo zostáva k vyčerpaniu dotácií, a ja vám dokážem, čoho je schopný zdravý, selský rozum a riadna organizácia!

Ako nato? Tak v prvom rade vytvorím tím ľudí, čo schvaľujú, spracúvajú a riešia dotácie z EÚ, ďalej pomôže dobrý právnik, ekonóm, znalec-odhadca, finančník, ekológ, účtovník. Rátam zhruba desiatku ľudí vrátane mňa. Títo ľudia, konajúci pre dobro štátu, budú ním aj zaplatení. Od vlády potrebujem prístup k všetkým informáciám ohľadom dotácií, tzv. voľnú ruku a poverenie vlády či premiéra. Konať je treba urgentne a podporiť projekt aj dopravou a prístupom k pozemkom vo vlastníctve štátu.

Tak po prvé: Na úrodných pozemkoch vo vlastníctve štátu postavíme sieť bio-skleníkov s vlastnou energiou na báze fotovoltaiky, úplne sebestačných a nezávislých od vody a tepla. Kedže tieto skleníky zamestnajú množstvo ľudí, použijeme zdroje z EÚ na zamestnanosť. Zabezpečíme Slovensko zdravou zeleninou a možno ju aj vyvezieme. Jednoduché stavebnicové modely zabezpečia rýchle vybudovanie týchto sietí.

Po druhé: Na pozemkoch štátnych lesov mimo ochranárskych pásiem postavíme siete píl. K týmto pílam aj haly na sušenie dreva, spracovanie drevnej hmoty a odpadu. Taktiež množstvo striech pokryjú fotovoltaické články, ktoré zabezpečia v letných mesiacoch úplnú a v zimných čiastočnú sebestačnosť. Budeme vyvážať konečné produkty, a nie hrubú drevnú hmotu. Taktiež zakúpenie lesných strojov, náradia a pod. zabezpečia zdroje z EÚ pre zamestnanosť.

Tieto projekty ponúkajú prácu mnohým, a ich jednoduchosť zabezpečí rýchle konanie vo veci. Rátam s ústretovosťou primátorov a starostov obcí a miest, kedže tieto projekty zamestnajú ľudí z blízkeho okolia. Podporíme blahobyt tam, kde je dnes nedostatok. Zdroje našich lesov a zeme sú obnoviteľné, takže perspektíva je tam na mnoho, mnoho rokov.

Vážená vláda, vážený pán premiér.

Niekedy človek dokáže viac ako celé zástupy ľudí, mysliacich len na seba a svoje potreby. Ak je chcenie a ochota pre svoj ľud a národ to najlepšie, tak sa to istotne podarí. Ak zasejeme dobro, tak ho aj zožneme. Buďme svetlým príkladom pre Európu, pre celý svet !

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

Francúzsko, hasiči, požiar

V Maďarsku zomrela jedna osoba pri požiari v domove dôchodcov

28.03.2024 11:17

Pravdepodobnou príčinou požiaru bolo fajčenie v posteli, vyšetrovanie však ešte prebieha.

Illinois, police

Útok nožom v Illinoise si vyžiadal štyroch mŕtvych a päť zranených

28.03.2024 10:46

Podozrivého muža policajti zadržali. Motív útoku nebol bezprostredne známy.

janmydlo

Nedávajte si nemenné pravidlá a zákony, lebo sa stanete ich otrokmi !

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 2241x
Priemerná čítanosť článkov: 2241x

Autor blogu

Kategórie

Archív